ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Tο διεθνές βραβευμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο λαμβάνεται από φρέσκες και υγιείς ελιές Κορωνέικης της Σητείας, γνωστή για την καλλιέργεια μερικών από τις καλύτερες ελιές του Κόσμου. Η Μονή Τοπλού ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιολογική γεωργία και την οικολογική ισορροπία στη γη τους και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλήρως βιολλογικό.

Ο στόχος της συνεργασίας BIO-SITIA με τη Μονή Τοπλού είναι η παραγωγή πλήρως βιολλογικών και συμβατικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από ελιές τοπικών αγροτών της περιοχής.

 

 

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία - Βιολογικό

Η φιλοσοφία της Βιολογικής καλλιέργειας απ’ όπου προέρχεται και το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου Κρήτης, παραμένει συνυφασμένη με το σεβασμό προς  το περιβάλλον και τον άνθρωπο, συμβάλλοντας έτσι στη ποιότητα της ζωής. Η επιλογή των αγροτεμαχίων που φυτευτήκαν βασίστηκε στα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, του εδάφους και του μικροκλίματος. Οι φρέσκιες και υγιείς ελιές αποτελούν την πρώτη ύλη. Ακολουθώντας πιστά την τεχνογνωσία της βιοκαλλιέργειας σε συνδυασμό με την εμπειρία, την γνώση και την παράδοση και χρησιμοποιώντας μόνο μηχανικές μεθόδους, παράγουμε ένα υψηλής ποιότητας προϊόν.

περισσότερα...

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία

Στην φημισμένη  για την ποιότητα  του ελαιολάδου της περιοχή, την Σητεία, καλλιεργείται το διασημότερο  σε παγκόσμιο επίπεδο “’Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία Λασιθίου Κρήτης ”, κάτω από άριστες εδαφολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο μικροκλίμα για την καλλιέργεια της ελιάς. Προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Κορωνέϊκη που είναι η μόνη ποικιλία η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της οριοθετημένης ζώνης του Π.Ο.Π Σητείας Λασιθίου Κρήτης. Το ελαιόλαδο παράγεται στα φυγοκεντρικά, συνεταιριστικά στην πλειονότητα τους, ελαιουργεία που λειτουργούν στην περιοχή με την μέθοδο της εξαγωγής εν ψυχρώ. Έτσι παράγεται και επιλέγεται για εμφιάλωση ένα ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητας ως προς τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Η οξύτητα του είναι  μικρότερη από 0,5 % διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά του συστατικά, χάρη στην ιδιαίτερη φροντίδα κατά την καλλιέργεια, την ελαιοσυγκομιδή και έκθλιψη .
 

Γνωστό για την πλούσια γεύση του, φρουτώδες, ήπια πικρό και πικάντικο, ο απόλυτος πρωταθλητής στην κατηγορία του ενώ ο αριθμός των διεθνών βραβείων μιλάει από μόνος του.

περισσότερα...

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο - Βιολογικό

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι προϊόν που παράγεται από φρέσκιες και υγιείς ελιές μόνο με μηχανικές μεθόδους. Η φιλοσοφία της καλλιέργειας των βιολογικών ελαιώνων παραμένει συνυφασμένη με τον σεβασμό για το περιβάλλον και στοχεύει στην παραγωγή υγιεινών προϊόντων. Σε αυτήν την ιδέα βασίζεται όλη η διαδικασία παραγωγής, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: Το έδαφος, η προετοιμασία του, αλλά και η επιλογή των αγροτεμαχίων που φυτεύτηκαν έγιναν με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, το μικροκλίμα, τα εδαφικά χαρακτηριστικά και την υγρασία. Ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας πιστοποιείται από αναγνωρισμένους οργανισμούς και σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα βιολογικών καλλιεργειών επεξεργασίας και παραγωγής. 

Διατίθεται σε σκουρόχρωμη φιάλη τύπου dorica 250, 500 & 750 ml για να προστατεύεται από το φως.

περισσότερα...

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

H Ελιά καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ιστορία, από τον Μινωικό πολιτισμό  ανάμεσα στο 3500-2500 π.Χ. Στην Κρήτη, η ελιά λατρεύτηκε σαν ιερό δέντρο και συμβολίζει την ειρήνη, την ευημερία, την γνώση, την σοφία και την ελπίδα, ενώ εξαιτίας της σημασίας της, συνδέθηκε άμεσα με τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τη διατροφή και την υγεία.
 

Γνωρίζοντας οι Μινωίτες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου το καλλιεργούσαν με τον ίδιο περίπου τρόπο με σήμερα. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί καθώς και η εδαφολογική σύνθεση προσδίδουν στο κρητικό ελαιόλαδο μοναδική γεύση και άρωμα.
 

Το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, προέρχεται κυρίως από την Κορωνέϊκη ποικιλία που καλλιεργείται στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και λαμβάνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους. Οι συνθήκες που επικρατούν κατά την πλύση, μετάγγιση , φυγοκέντριση και διήθηση δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου. Πρόκειται για έναν “ φυσικό χυμό “ ο οποίος περιέχει ανέπαφα όλα τα βασικά του συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.α.   
 

Αποτελεί το κύριο συστατικό της μεσογειακής και ειδικότερα της κρητικής διατροφής. Έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις ενώ στα διεθνή διατροφολογικά συνέδρια  προτείνεται σαν απαραίτητο στοιχείο της υγιεινής διατροφής .

περισσότερα...
envelope sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-lin sc-isu sc-fcr sc-tw