Σχετικά με τη BIO-SITIA S.A.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου στην περιοχή μας, το οποίο έπρεπε να γίνει με αυστηρά πρότυπα παραγωγής και ποιότητας. Έπειτα από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις, 23 τον αριθμό ελαιοπαραγωγοί με την συμμετοχή της Ιεράς Μονής Τοπλού, τον Νοέμβριο του 1999.

περισσότερα...

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία - Βιολογικό

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία - Βιολογικό

Το βιολογικό ελαιόλαδο Π.Ο.Π. είναι προϊόν που παράγεται από φρέσκιες και υγιείς ελιές της Σητείας μόνο με μηχανικές μεθόδους. Η φιλοσοφία της καλλιέργειας των βιολογικών ελαιώνων παραμένει συνυφασμένη με τον σεβασμό για το περιβάλλον και στοχεύει στην παραγωγή υγιεινών προϊόντων. Σε αυτήν την ιδέα βασίζεται όλη η διαδικασία παραγωγής, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: Το έδαφος, η προετοιμασία του, αλλά και η επιλογή των αγροτεμαχίων που φυτεύτηκαν έγιναν με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, το μικροκλίμα, τα εδαφικά χαρακτηριστικά και την υγρασία. Ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας πιστοποιείται από αναγνωρισμένους οργανισμούς και σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα βιολογικών καλλιεργειών επεξεργασίας και παραγωγής. 

Διατίθεται σε σκουρόχρωμη φιάλη τύπου dorica 250, 500 & 750 ml για να προστατεύεται από το φως.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. είναι προϊόν που παράγεται από φρέσκιες και υγιείς ελιές από την περιοχή της Σητείας. Η παραγωγή γίνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους (άλεση, μάλαξη, φυγοκέντριση, φιλτράρισμα), χωρίς καμία άλλη επεξεργασία. Γι’ αυτό θεωρείται και ως φυσικός χυμός. Είναι μονοποικιλιακό 100%, από την ποικιλία «Κορωνέικη». Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται με απολύτως βιώσιμες μεθόδους. Οι Κορωνέικες ελιές μαζεύονται με το χέρι, χωρίς μηχανικές μεθόδους, συνθλίβονται στο ελαιοτριβείο λίγες ώρες μετά την συγκομιδή τους και ο διαχωρισμός του ελαιολάδου γίνεται με ψυχρή έκθλιψη. Έτσι επιτυγχάνεται η διατήρηση της χαμηλής οξύτητας, των μοναδικών γευστικών χαρακτηριστικών και των υψηλών θρεπτικών στοιχείων του ελαιολάδου.

Διατίθεται σε σκουρόχρωμη γυάλινη φιάλη τύπου dorica 50, 100, 250, 500 & 750 ml για να προστατεύεται από το φως, καθώς και σε μεταλλικά δοχεία 250, 500, 750, 1000 ml και 4L.

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν που παράγεται από φρέσκες και υγιείς ελιές χρησιμοποιώντας μόνο μηχανικές μεθόδους (άλεση, ζύμωση, φυγοκέντρηση, διήθηση) χωρίς περαιτέρω επεξεργασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται επίσης ως φυσικός χυμός. Είναι 100% από την ποικιλία "Κορωνέικη". Τα ελαιόδενδρα καλλιεργούνται με απολύτως βιώσιμες μεθόδους. Οι κοροϊνικές ελιές συλλέγονται με το χέρι, χωρίς μηχανικές μεθόδους, που συνθλίβονται στο μύλο λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή και το ελαιόλαδο χωρίζεται με ψυχρή πίεση. Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση της χαμηλής οξύτητας, των μοναδικών γεύσεων και των υψηλών θρεπτικών συστατικών του ελαιολάδου.

Διατίθεται σε δοχεία 1L, 3L, 4L, 5L.

ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

Η ιερή Παναγία Ακρωτηριάνη και ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Τοπλού Σητεία, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κρήτης και είναι από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια της Κρήτης μέσα στους αιώνες. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα στα ανατολικά της Σητείας προς το φοινικόδασος του Βάι και είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι - κάστρο στην ανατολική Κρήτη.

 

περισσότερα...
envelope sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt